Mikä on 4H?

4H-järjestö on vuonna 1928 perustettu poliittisesti sitoutumaton nuorison työ- ja yrittäjyyskasvatusjärjestö. 


1.TAVOITTEET 
Yrittäjyyden ja työnteonopettaminen 
Nuorten työllistäminen 
Käytännön kädentaitojen neuvonta 
Ympäristönhoidon ja kierrätyksenneuvonta 
Kansainväliset kontaktit


2. ORGANISAATIO 
Organisaatiomme on keveä: ylintä päätäntävaltaa käyttää keväisin kokoontuva vuosikokous, jossa päätetään seuraavan vuoden suuntaviivat toiminnalle. Käytännön päätäntävaltaa käyttää noin kahden kuukauden välein kokoontuva hallitus, jossa käsitellään talousasioiden lisäksi toimintaa. Arkipäivän käytännön päätökset tekee toiminnanjohtaja, joka toimii hallituksen ja  vuosikokouksen päätösten mukaan huomioiden järjestön omat säännöt ja ohjeet.  


3. 4H-TEHTÄVÄT 
4H-jäsenyyteen kuuluu oma 4h-tehtävä nuoren kiinnostuksen ja kodin mahdollisuuksien mukaan. Yritystehtävän tekijä voi esimerkiksi leipomalla tai taimia kasvattamalla tienata taskurahoja ja harrastustehtävään syventynyt voi puolestaan saada arkisiin askareisiin tai mukavaan harrastukseen uusia ulottuvuuksia! Muistiinpanot ja kirjanpito ovat olennainen osa 4H-tehtävää! 


4. KANSAINVÄLISYYS 
Järjestö on mukana kansainvälisessä nuorisovaihto-ohjelmassa IFYE:ssa, jonka tarkoituksena on lisätä vuorovaikutusta ja ymmärtämystä eri maiden nuorten keskuudessa. Vaihto-ohjelman pituus on 2-6 kk, ja IFYE-nuoret asuvat perheissä osallistuen niiden normaaliin arkeen, sekä kertovat kotimaastaan erilaisissa tilai-suuksissa. 


5. TOIMINNAN RAHOITUS 
4H-toiminnan rahoituslähteet ovat valtion ja kuntien vuosittain myöntämät määrärahat, projektiavustukset, sekä liiton, piirien ja paikallisten yhdistysten omatoimisesti hankkimat rahat. Valtion määräraha tulee maa- ja metsätalousministeriön kautta, ja liitto välittää valtionavustukset edelleen piiri- ja yhdistystasolle. 

Liity jäseneksi ja tule mukaan monipuoliseen toimintaan täältä.